Jubileumwedstrijd 29 mei afgelast

Beste golfvriend(inn)en,

Waarschijnlijk niet geheel onverwacht hierbij het bericht dat de jubileumwedstrijd op 29 mei op Gulbergen niet doorgaat. Hier zijn meerdere redenen voor. Hoewel de golfbanen vanaf maandag 11 mei weer zijn open gegaan en op deze banen greenfee spelers in de meeste gevallen welkom zijn, zijn de beperkingen nog dusdanig dat een jubileumwedstrijd in mei niet past.

Het is onduidelijk of ons event wordt beschouwd als wedstrijd. Daarnaast is de horeca in ieder geval in mei nog gesloten en dat past weer niet bij ons beeld van een leuke en gezellige dag met elkaar, afgesloten met een drankje + borrelhap en aansluitend diner. En tot slot, er zal ook onder onze leden hier en daar nog wat aarzeling zijn om in te schrijven voor een golfevent en juist voor onze jubileumwedstrijd mikken we natuurlijk op een hoge opkomst.

Het Tee&O bestuur heeft daarom besloten om onze jubileumwedstrijd door te schuiven naar volgend jaar. Als het met de baan passend te krijgen is natuurlijk ook weer op Gulbergen. We brengen verder geen wijzigingen aan in ons wedstrijdschema. Vervallen events worden niet op een later moment alsnog ingehaald. Dit besluit is in eensgezindheid tot stand gekomen na een kort en effectief overleg in het bestuur. Een eerste peiling onder de leden wijst er ook niet op dat er iemand is die dit besluit wil aanvechten (al dan niet bij de rechter). Daar ben ik als wedstijdsecretaris natuurlijk erg blij mee.

Het goede nieuws in deze bijzondere tijd is natuurlijk wel, dat de golfsport met wat beperkingen vanaf vandaag weer kan worden opgepakt. Laten we hopen dat de goede lijn vwb Corona doorzet en dat de maatregelen in de komende tijd verder worden versoepeld.

De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op 19 juni bij de Hoge Dijk. Ik zal met de baan tegen eind mei contact zoeken. We hebben dan een beter beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden, ook wat betreft de horeca. Kan die wedstrijd plaatsvinden, dan zal uiterlijk 1 juni de uitnodiging naar jullie verstuurd worden. Hou er dus alvast rekening mee in je agenda.

Met sportieve groet,
Martin Snoodijk