17-04-2019 – Golfclub Ockenburgh

De 9 holes Golfbaan Ockenburgh gelegen in Kijkduin was de locatie van deze avond voor een wedstrijd. Een paar jaar geleden is deze baan enigszins aangepast, waarbij 3 par3 holes zijn vervangen door par4 holes en meer uitdaging heeft gekregen. Voorts is er een mooi nieuw clubhuis neergezet, met een prachtige serre en waarin het prima vertoeven is.

De avondwedstrijd, die niet mee telt voor de reguliere “groene jasje” competitie, ging van start vanaf ca 17.30 uur en in flights van 3. Voor aanvang was het gaan regenen maar gelukkig was dat toch snel voorbij en volgens mij is vrijwel iedereen toch droog gebleven.

Niet voor de eerste maal speelde ik op deze baan, die technisch helemaal niet zo makkelijk is. En daarnaast word je ook nog eens regelmatig afgeleid door de diverse kraaien, die proberen je tas te plunderen! De baan was in redelijke staat, hoewel de greens wel wat meer aandacht mogen krijgen. Dat zal vast wel goed komen richting de zomer.

Op de 5ehole lag de Neary voor de dames en de heren. Afstand deze keer voor beide gelijk nl 76 meter met stroke index 17. Een hole door Martin, mijn flightgenoot samen met Janneke, bewust gekozen zodat dames en heren gelijke kansen hadden. Technische-, en psychologische hindernis, je moet wel even over het water heen. Het was in onze flight even meten na de afslag van Martin, want die kwam behoorlijk dicht in de buurt van de Neary die er al stond, maar Martin was toch net iets langer. Uiteindelijke winnaar van de Neary was Frank. Gefeliciteerd Frank en daarbij behoorde een lekkere fles wijn.

Ondergetekende speelde de eerste 8 holes meer dan prima en tot dat moment had ik 17 punten bij elkaar geslagen. Op hole 9 een par 4 met een lengte van 283 meter ging het mis, dacht ik toen. De afslag met de driver was prefect en de afstand tot de pin slechts een meter of 50. Vervolgens 2 waterballen, niet te geloven natuurlijk en daarmede dacht ik m’n kaart te hebben verspeeld. Echter tot mijn verbazing werd ik met 17 punten alsnog de winnaar en daar was ik best blij mee. De prijs een heerlijke fles witte wijn en eeuwige roem, ha,ha.

Een drankje en een heerlijk diner tot slot, waarbij voor sommigen overigens het hoofdgerecht nog wel een keer terug moest om wat meer te worden doorgebakken, was de afsluiting van weer een prima avondwedstrijd. Golf vrienden, bedankt voor de gezelligheid en Martin en Michiel bedankt voor de organisatie.

Op naar Delfland in Schipluiden de 24 mei as, de 1ewedstrijd van de nieuwe competitie. Dus “be prepared” !!

Groeten, Alex een tevreden winnaar.