20-09-2017 – Golfpark De Haenen Teteringen

Handig, linkshandig !

Op 20 september spelen we op Golfpark De Haenen bij Teteringen: een modern complex,  waar je zowel buiten als in de baan diverse moderne kunstwerken tegenkomt.

Een uurtje voor de 1e starttijd zitten we met z’n allen heerlijk in ’t zonnetje op het terras en met een kopje koffie en een lekkere appel 3-hoek kijken we uit over de baan: De 1e  9 holes een parkkarakter met grote vijvers, het 2e deel meer bos, heide en zandverstuivingen. Een groot aantal soms blinde dog-legs maakt dat je er verrassend kunt spelen. En verrassend was het !

Vergezeld door 2 van de longhitters van onze club, Alex en Martin ga ik als laatste flight de baan in.

Onze (ad interim) wedstrijdsecretaris heeft meteen al op de 1e 9 holes de bijzondere verrichtingen uitgezet, dus op hole 4 de eerste uitdaging van de Neary. We zien nog geen bordje staan op de green, dus 3 kansen! Vanaf de heren-tee blijkt 137m te kort of de green teveel naar rechts, maar vanaf de dames-tee is 121m voor mij precies goed en met een fraaie fade (naar links) landt de bal 3,5m achter de vlag. Het wordt helaas geen birdie, maar wel een mooie par.

Meteen daarna staan we bij hole 5 voor de Longest. Nauwelijks wind en een brede overzichtelijke fairway, dus er wordt ver geslagen. Voor de heren is de fairway helaas net niet breed genoeg maar  mijn bal ligt mooi in het midden, en we mogen opnieuw m’n naam op een bordje schrijven.

Heerlijk in de flow, lopen we relaxed de volgende holes.

Na 3 parren op rij besluiten m’n flight-genoten verder maar geen complimenten meer te geven en zich meer op hun eigen spel te richten. De korte en lange puts blijven lekker vallen….

Op hole 14 wil ik de dog-leg te kort afsnijden, maar gelukkig ligt de bal, voor een linkshandige, aan de goede kant van de boom 😉 en ligt ‘ie met 3 toch op de moeilijk geonduleerde green.

Volgens Martin echter, zit dat alleen tussen je oren en hij maakt een mooie chip-in voor par. Super!

Heerlijk relaxed lopen we de laatste holes en na de 18e drinken we samen met de andere spelers op het terras, nog een paar heerlijk koele drankjes ; een vriendelijke Fleur zorgt dat we niets tekort komen.

Om 7u gaan we aan tafel voor de prijsuitreiking en een lekker diner met carpaccio vooraf, vis of vlees als hoofdgerecht en als dessert een crème brûlée of kaasplankje.

Het was een gezellige dag en avond en de wijnvoorraad thuis is, dankzij een score van 37 stableford punten, weer aangevuld met 3 flessen.

Flightgenoten, Alex en Martin, super bedankt voor jullie sport(l)ieve support  tijdens deze ronde en Marian en Martin, bedankt voor de organisatie van deze mooie TNO golfdag, we hebben genoten!

Golfgroeten, Dory