13-07-2017 – Golfclub Ockenburgh

De zomeravond wedstrijd van golfclub Tee&O

Op donderdagavond 13 juli was de golfclub Ockenburg de baan die we moesten verslaan. 21 Tee&O deelnemers kwamen met clubs en ballen om de baan wel eens een lesje te leren. (we speelden de wedstrijdvorm Stableford en dat is dus tegen het baangemiddelde de PAR). Een zeer uitdagende 9-holes par 3 en 4 baan.

De eerste flight van 3 Tee&O-ers startte om 17.30 uur. Gevolgd door nog 6 flights van 3 Tee&O-ers.

Bij aankomst melden bij de wedstrijdsecretaris waar we tevens een nieuw golfballetje moesten inleveren. De golfballetjes werden verzameld in een golfballen kokertje 😊 en vormden samen de prijs voor de winnaar.

Het weer was buitengewoon: weinig wind en een lichte zonneschijn. De baan uitdagend, in prima staat van onderhoud en heeeeel veel bomen.

Nadat alle deelnemers na circa 1,5 uur weer terug waren werd hole “10” op het terras verslagen met de drankjes en de praatjes. De praatjes met name over de bomen en de smalle fairways.

De spreiding in de scores was behoorlijk. Tussen de laagste score (4 Stableford punten) en de hoogste (21 Stableford punten) zat een verschil van 17 punten. De deelnemer met de laagste score was waarschijnlijk ook zeer geïnteresseerd in de winnaars-prijs van 21 golfballen. Het is namelijk een van de golf eigenschappen dat bij een lage score ook veel golfballen uit de baan of in het water geslagen worden. Het is oneerlijk verdeeld!

Ik mocht me gelukkig prijzen met de 21 golfballen. Een score van 21 Stableford punten komt niet vaak voor bij mij. Dat beide 21 zijn, is puur toeval.

Deelnemers ik dank jullie  voor de gezellige golfavond en de golfballetjes.

Vriendelijke groet, Boy